preskoči na sadržaj

Elektrotehnička škola Split

 > Naslovnica
Vijesti

Sudjelovanje u aktivnosti transnacionalne suradnje "The role of guidance in the transition from lower secondary education to IVET"

Autor: Tina Madunić, 6. 7. 2018.

U suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije sudjelovala sam u aktivnosti transnacionalne suradnje „The role of guidance in the transition from lower secondary education to IVET“ koja se održala u Kopenhagenu, Danska, 18.-20. lipnja 2018, u sklopu programa Erasmus+.

Zajedno s kolegama iz 10 zemalja imala sam priliku upoznati danski obrazovni sustav s naglaskom na  profesionalnom usmjeravanju mladih prema strukovnim zanimanjima. Nakon teorijskog uvoda kojeg su pripremili domaćini iz danskog Ministarstva znanosti i visokog obrazovanja, najupečatljiviji dio bio je posjet centrima za profesionalno usmjeravanje. Upoznali smo savjetnike i nastavnike koji rade s mladima, čuli njihova iskustva te ih usporedili s praksama u našim zemljama. Predstavljene su nam kampanje kojima se nastoji mlade u Danskoj zainteresirati i uključiti u strukovno obrazovanje.

Tijekom korisnog i zanimljivog druženja razgovarali smo o mogućoj suradnji u budućnosti.

 

                                                         Tina Madunić, školska pedagoginja
Prijava u

 e-DNEVNIK 

CMS za škole logo
Elektrotehnička škola Split / Teslina 2, HR-21000 Split / ss-elektrotehnicka-st.skole.hr / ured@ss-elektrotehnicka-st.skole.hr
preskoči na navigaciju